Кухнята, която никой няма да откаже да опита. Каквото и да му поднесат.

Кухнята, която никой няма да откаже да притежава у дома. С каквото и пространство да разполага.

Да. Италианската кухня. За нея говорим. Вероятно единствената световна кухня, която съчетава думите вкусно, красиво и функционално в иначе невъзможно единение. И това се отнася както за апетитния, така и за чисто материалния смисъл на думата.

Близо ли сте до своята кухня? Станете и се разходете сега! Погледнете я. Бъдете честни със себе си. Кухнята ви попада в една от двете категории – в нея готвите като дявол най-вкусните гозби за своето семейство, всичко ви е под ръка, но тя определено не изглежда красива. Или… Кухнята ви прилича на излязла от инстаграм фотосесия, но колко често всъщност ползвате фурната и знаете ли къде е ножа за рязане на месо?

Е, има и една съвсем малка категория щастливци, които ще възразят. Да, техните кухни съчетават функционалността и красотата, която няма как да не вдъхнови вкусен резултат за закуска, обяд и вечеря. Нека да ви разкажем как да се присъедините към това малко общество. Нека да го направим… голямо. В името на хляба, ножа и красотата.

Ето нашите 7 съвета, които експертите от екипа на кухните Lube подбраха за вас, за да ви помогнат да направите кухнята си едновременно красива и функционална.

Поддържайте плотовете си чисти. Нищо не прави кухнята да изглежда по-тясна и неуютна от безпорядъка. Разчистете пространството от всякакви други „неща“, за да можете да го използвате за истинското му предназначение – приготвяне, готвене, хранене.

Направете си функционални острови. Пиете кафе, нали? Значи имате кафе машина – обособете около нея зона, където съхранявате цялото оборудване и съставки за приготвянето на най-добрата чаша кафе. Готвите ли много? Направете си зона за подготовка, където можете да боравите с всички съставки и да хвърлите корите, стъблата и семената направо в кошчето. Този съвет дори не се нуждае от ремонт ????

Използвайте всеки сантиметър място за съхранение. На пазара има разнообразни механизми за шкафове за съхранение на тенджери и тигани, капаци, чаши, консерви и др. Ако ви предстои ремонт, експертният екип на NIDO може да ви помогне да изберете най-функционалните за вас.

Избирайте внимателно плотовете си. Преценете наистина внимателно вида на материала, който искате да използвате за кухненския си плот. Мраморът например е красив, но има петна. Сапуненият камък може лесно да се надраска. Гранитът е здрав, но жилките няма да бъдат симетрични. Трябва да решите какъв материал да използвате въз основа на вашите индивидуални желания и нужди. Разгледайте плотовете на трите кухненски линии на Lube – модерна, класическа и Borgo Antico – ще откриете, че съчетавайки различни материали и елементи може да персонализирате пространството така, че функционалността да допълва красотата на дизайна, а не да му пречи.

Бъдете честни със себе си. Ако знаете, че готвенето не ви е страст, не пръскайте излишно средства за най-добрите уреди. Използвайте ги, за да създадете акцента на кухнята (вижте следващия съвет). Ако знаете, че не сте подредени по природа, не поставяйте отворени рафтове в кухнята.

Създайте място с акцент. Открояващ се остров? Много специална плочка, която се откроява от всички останали? Стъклопис върху стъклата на шкафа? Изберете каква част от вашата кухня искате да накарате хората да забележат, а след това я направете уникална!

Осветете я. Няма нищо по-лошо от тъмна кухня. Не можете да видите какво правите или колко добре изглежда храната. Дизайнът на осветлението е повратен момент във функционалността и красотата, защото правилното му приложение ще скрие всички недостатъци, но ще ви позволи да готвите с очите си, толкова добре колкото и с ръцете и обонянието си.

Това са нашите 7 съвета за красива и функционална кухня, но оставихме за накрая този, който обичаме най-много и е част от основната философия на eкипа на кухни Lube, когато създаваме ново пространство… проектирайте го според начина, по който живеете! Това е олицетворение на функционалния лукс. „Търпи, чедо, за хубост“ е поговорка, която отдавна сме забравили. Забравете я и вие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *